Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

« All Evenemang

Jordhälsan i utemiljöskötseln

24 januari | 08:30 - 12:00

1650 kr

Ny kurs med Agronom Anders Larsson. Denna unika livesända kurs är utformad för alla som är intresserade av utemiljön och långsiktigt hållbara jordar och planteringar. Om du är intresserad av att bättre förstå jordhälsa och dess påverkan på våra planteringar då är den här kursen perfekt för dig!

I den här kursen kommer du att få en djupare förståelse för jordhälsans betydelse och hur den påverkar utemiljöskötselns hållbarhet. Vi kommer att utforska grundläggande begrepp som markstruktur, näringsämnen och biologisk mångfald i jordens mikroliv samt hur det påverkar växternas välbefinnande. Kursen kommer också att behandla praktiska metoder som kompostering, täckodling och hållbar markhantering som kan användas för att förbättra jordhälsan.

Kursen är en fortsättning eller fördjupning av Anders Larssons populära kurs ”Jord och växtnäring”, men det är inte en förutsättning för deltagande att man genomgått ”jordkursen”. I denna nya kurs kommer fokus att ligga mer på jordhälsa och biologi.

Ämnen vi berör på kursen är grundläggande jordhälsa, dränering, markstruktur och vattenhushållning, markens biologiska liv, nedbrytningsprocesser av organiskt material och kompostering. En stor del kommer också att ägnas åt den enorma mångfald av mikrober som krävs för en god markhälsa och i förlängningen en hållbar växtbädd. Kunskaperna från kursen kan användas till att skapa bättre och mer hållbara planteringar till gagn för såväl ekonomi som hållbarhet inom utemiljöskötseln.

Läs mer –>

Detaljer

Datum:
24 januari
Tid:
08:30 - 12:00
Kostnad:
1650 kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://alagronom.se/vara-kurser/jordhalsan-i-utemiljoskotseln/

Plats

Zoom
Sverige

Arrangör

AL Agronom
Telefon
070-236 44 67
E-post
anders@alagronom.se