Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

« All Evenemang

Jord och Växtnäring

11 april | 08:30 - 12:00

1650 kr

Jordarna påverkar våra växter i stadens parker och trädgårdar. Den mest triviala av alla frågeställningar kan ibland vara den såväl svåraste som en av de viktigare. Vad är jord? Jorden består som vi naturligtvis vet av vittrat mineral i olika storlekar. Detta har vi koll på genom siktkurvor och detta är enkelt att fysikaliskt mäta. För att det skall växa något i jorden krävs dock också mull, markfauna och växtnäringsämnen, dessutom krävs vatten samt inte minst luft. Olika proportioner mellan komponenterna kan drastiskt förändra förutsättningarna för växten som skall växa i jorden.

I denna kurs går Agronom Anders Larsson igenom väsentliga frågeställningar kring jord och växtnäring. Anders har mångårig erfarenhet av såväl jord som växtnäringsfrågor, men också som trädgårdsanläggare och skötselentreprenör. Anders styrka är därför förmågan att koppla samman de teoretiska delarna som t ex markens struktur till vad det betyder när vi planterar och sköter våra miljöer.

Kursen syftar till att ge deltagarna en grundlig genomgång inom mark och växtnäringsfrågor. Efter kursen skall deltagarna känna till och förstå aspekter som påverkar driften av planteringar och andra grönmiljöer. Denna kunskap kommer rätt använd att öka livslängden på befintliga och kommande planteringar till gagn för såväl verksamhetens arbetsbelastning som budget.

Läs mer –>

Detaljer

Datum:
11 april
Tid:
08:30 - 12:00
Kostnad:
1650 kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://alagronom.se/vara-kurser/jord-och-vaxtnaring/

Plats

Zoom
Sverige

Arrangör

AL Agronom
Telefon
070-236 44 67
E-post
anders@alagronom.se